UPDATE

Acum judec oarecum lucrurile la rece. Au început să se simtă nişte vânătăi – vai de fundul meu.

So, aveam verde. Trebuia sa trec peste linia de tramvai. Opţiunile erau înainte, spre parcul stadionului naţional, sau stânga, spre Delfinului.

Când am ajuns peste şina de tramvai erau ditamai gropanele. Am virat dreapta, uşor, să le ocolesc, după care am făcut stânga, fără să mă mai asigur. Am auzit un claxon, un scârţâit şi m-am trezit pe capota unei maşini, de unde am zburat vreo doi metri înapoi pe carosabil. M-a lovit oarecum din lateral, căci apucasem să cotesc, şi am căzut într-o parte, pe stânga. Am dat puţin şi cu capul de caldarâm, dar aveam casca de biciclist pe cap. Mă cam doare coapsa stângă, în rest n-am nimic.

N-am apucat să mă uit în detaliu la bicicletă, dar ceva s-a rupt pe la roata din spate, căci e blocată.

Şoferul a tras imediat pe dreapta, s-a dat jos să vadă pagubele şi a sunat la 112, să vină SMURD-ul, care a ajuns în două minute. M-au băgat în ambulanţă, mi-au pus nişte întrebări încuietoare – parcă mă vedeam în Moartea domnului Lăzărescu. Am răspuns concis la toate. Mi-au luat pulsul. Aveam peste 160.  Am semnat un o hârţoagă, cum că nu sunt de acord cu spitalizare, pentru investigaţii amănunţite.

După vreo 10 minute a ajuns şi o maşină de poliţie. Poliţaiul, un mustăcios, părea foarte sictirit. Nici nu s-a dat jos din maşină. A completat o hârtie, mi-a cerut şi mie buletinul, iar la un moment dat a zis că pot să plec. S-au urcat toţi în maşini şi s-au cărat, iar eu am rămas singur, cu bicicleta stricată.

Acum, am şi eu o întrebare. Ok, nu m-am asigurat, dar şoferul n-ar fi trebuit să păstreze o distanţă mai mare faţă de mine? Era chiar necesar să stea în curul meu? N-ar fi trebuit să conducă astfel încât să aibă timp să pună frână în timp util, fără să mă lovească? Nu spun că sunt nevinovat, doar că am o senzaţie că n-a fost în totalitate vina mea.

Am încercat să desenez scena, poate vă e mai uşor să judecaţi situaţia.

Iar a dat maşina peste mine. Sunt ok, bicicleta este stricată. O să revin aici cu amănunte, după ce mă calmez, probabil târziu în noapte.

Cu toate că n-am păţit nimic am avut parte de toată cavaleria, SMURD, poliţie.

A fost vina mea, pentru că nu m-am asigurat.

Comentarii