Ciclism Concursuri

Raul Sînza a câștigat Campionatul Național de Ciclocros 2017

Foto: CycloCross Nation

Raul Sînza (CarCover Racing Team CSC Marghita) a trecut primul linia de finish din cadrul Campionatului Național de Ciclocros 2017, ce a avut loc duminică, 10 decembrie, la Sibiu.

Tânărul ciclist, în vârstă de numai 18 ani, aflat în primul său an la categoria U23, l-a învins la sprint pe mai experimentatul Eduard Grosu (Nipo-Vini Fantini), care a fost declarat câștigător al categoriei Elite.

Eduard Grosu a încălcat regulamentul

În momentul în care a întâmpinat o problemă tehnică și a fost nevoit să schimbe bicicleta, lui Eduard Grosu i s-a permis ieșirea din traseu, cu toate că regulamentul internațional interzice în  mod expres acest lucru. Practic, ar fi trebuit să continue pe lângă bicicletă pe traseu, până când ar fi ajuns în punctul tehnic, unde putea schimba (vezi video mai jos).

Federația Română de Ciclism nu a aplicat regulamentul, astfel încât Eduard Grosu a câștigat titlul de campion național de ciclocros. Titlul național se acordă celui care câștigă categoria Elite, indiferent de poziția acestuia în clasamentul general.

Campionatul Național de Ciclocros  a adunat la start 47 de cicliști, de la toate categoriile, amatori, U23 și Elite. Competiția a fost organizată de către Federația Română de Ciclism, în parteneriat cu Clubul de Ciclism și Triatlon Sibiu.

Top 10 cicliști în clasamentul Open

  1. Raul Sînza (U23)
  2. Eduard Grosu (Elite)
  3. Arpad Kelemen (Elite)
  4. Attila Malnasi (U23)
  5. Attila  Madaras (Elite)
  6. Timotei Păcurar (Elite)
  7. Gerhard Dumitrescu (U23)
  8. Andrei Ionuț-Andrei (U23)
  9. Roland Schmidt (Amatori)
  10. Andrei Nicolae Mititelul (Amatori)

Restul clasamentului, împărțit pe categorii, poate fi consultat aici.

Comentarii

You Might Also Like