Triatlon

Mihai Vigariu s-a calificat la Kona 2018 după ce a obţinut locul 3 la Ironman Malaysia

Mihai Vigariu - Ironman Budapesta

Mihai Vigariu s-a calificat la Ironman World Champhionship 2018 după ce a obţinut locul 3 la Ironman Malaysia, la categoria de vârstă 30-34 de ani.

Vigariu a trecut linia de finish după 09:53:52, timp cu care s-a clasat pe locul 30 din 1.006 participanți.

Sportivul român s-a instalat pe podium încă de la proba de înot, pe care a terminat-o după 59:08, cu average pace de 01:28/100 m. A ieşit din apă pe poziţia a treia la categoria de vârstă şi pe locul 33 la general.

Vigariu a parcurs cei 180 km de la proba de ciclism în 5:13:52, al şaselea timp de la categoria de vârstă şi al 36-lea la nivel general, reuşind o viteză medie de 34.46km/h.

Ultima probă, cea de alergare (42 km), a fost parcursă în 3:35:48, locul şase la categorie şi locul 46 la nivel general, Mihai obţinând o medie de 5:05 min/km.

Rezultatul detaliat

L-am prins pe Mihai Vigariu două minute, chiar înainte să se culce, după cursă:

– Bravo, Mihai. Felicitări! Ţi-ai împlinit visul, mergi la Kona!

– Mulţumesc! Sincer, acesta nu a fost un vis, a fost în proiect. Ştiam sigur că o să se întâmple, însă am crezut că mă voi califica chiar de la primul Full Ironman, la Frankfurt. S-a întâmplat acum, la a treia participare într-o cursă Full Ironman.

– E sigură participarea la Kona?

– Sigur merg la Kona, sunt vreo patru sau cinci sloturi la categoria mea de vârstă.

– Cum a fost cursa? Ai concurat ponderat?

– Foarte! Toată cursa am mers cu frâna trasă, la toate probele.  Mă pun la somn acum, e 2:45 AM aici.

Mihai Vigariu este al doilea român care reuşeşte să se califice în cel mai puternic concurs Ironman din lume. Primul a fost Mihai Bărăctaru, care a aduna deja trei participări  în finala de la Kona.

 

Niciun comentariu

Lasă un comentariu