Turul Frantei

Atacaţi-l pe Froome!

Chris Froome - etapa 8 - Turul Frantei 2017
Foto: ASO/Thomas MAHEUX. Sursa

Azi e 13 iulie, iar Turul Franţei intră din nou în munţi, cu o etapă super grea (a 12-a), cu multe urcări, teren propice pentru atacuri. Pentru unii rideri va fi o zi cu ghinion, pentru alţii una norocoasă. În ce tabără se va afla Chris Froome? Eu sper că în cea dintâi, e timpul să fie atacat, e timpul pentru suspans în Turul Franţei, vrem spectacol!

Etapa a 12-a pleacă de la “Porţile Pirineilor”, are nu mai puţin de 214,5 km şi se termină cu două urcări de-a dreptul brutale, care mai mult ca sigur vor reconfigura poziţiile din top 10 în clasamentul general. Cel mai probabil, Chris Froome şi echipa sa (Team Sky) vor încerca să-şi distanţeze rivalii, să domine etapa şi să nu lasă pe nimeni să răsufle, mai ales pe Fabio Aru (Astana) care îi suflă în ceafă britanicului, pentru că e la doar 18 secunde de Froome şi ar putea (vrem, vrem!) să atace.

Profil etapa a 12-a din Turul Frantei

Uitaţi-vă însă la profilul acestei etape. Va avea italianul picioare s-o ducă până la capăt sub auspicii de atacant? Traseul devine tot mai greu pe măsură ce trec kilometrii, începând cu urcarea Col de Menté (6,9 km, cu o pantă de 8,1%), iar mai apoi cu şi mai selectiva urcare Port de Balès (11,7 km cu pantă de 7,7%) şi, în cele din urmă, când mai mult ca sigur că agonia se va strecura în sufletele cicliştilor, cu urcarea Peyragudes (2,4 km cu pantă de 8,4%). Mai mult, în kilometrul final va fi o porţiune de 200 de metri cu pantă de 16%!

Froome e sigur pe el, cel puţin din declaraţii.

“Nu am nevoie să atac”, a spus el.

“Nu vrem să lăsăm pe nimeni să reintre în joc, vom dori să controlăm situaţia şi să nu permitem nimănui să recupereze timp”.

You Might Also Like

Niciun comentariu

Lasă un comentariu