Blog Magazine

Nu sunt Contador

Alberto Contador, multiplu câştigător al Turului Franţei, este un mare campion, ciclist de performanţă şi, dacă judecăm raţional, dar ne şi bazăm pe bunul simţ, ne dăm seama imediat că eu nu sunt Condator.

Respectând principiul identităţii şi plecând de la această primă concluzie ar fi, iarăşi, de bun simţ şi raţional să  considerăm că nici măcar nu semăn cu el.

  • Eu am 95+ kg, Contador are 62 kg;
  • Eu am 1,78 m, Contador are 1,76 m;
  • Eu sunt biciclist amator ™, Contador este un ciclist de performanţă;
  • Eu n-am câştigat nicio competiţie (nici măcar de amatori), Contador a câştigat de trei ori turul Franţei (2007, 2009, 2010), Turul Spaniei (2008), Turul Italiei (2008), dar şi multe alte etape şi competiţii;
  • Nici măcar nu semănăm la chip.

În aceste condiţii, în care este evident că eu şi Contador semănăm chiar mai puţin decât semănau gemenii Arnold şi Dany DeVito (link film), îmi pun următoarea întrebare: dacă m-aş îmbrăca cu echipamentul pe care-l foloseşte Contador şi aş conduce şi fix acelaşi model de bicicletă, aş câştiga şi eu de trei ori turul Franţei?

Îmi pun această întrebare pentru că am observat că unii patroni de magazine de biciclete din România chiar trăiesc în acest scenariu şi comercializează, cufundaţi în această iluzie,  produse care sunt foarte scumpe şi pe care s-ar cuveni să le folosească doar un sportiv de perfomanţă, care beneficiază de o sponsorizare extrem de generoasă.

Eu nu sunt Contador. Eu nu am banii şi sponsorizările lui Contador. Nu mai încercaţi să-mi băgaţi pe gât (vorba vine) produse pe care nu mi le permit financiar. Asta n-ar fi o tragedie, dar nu mai  pretindeţi că acestea sunt produse populare şi de masă pentru că nu este adevărat.

Comentarii

You Might Also Like